Wereld Worteltjes Dag met Eye Care Foundation!

Vier 4 april a.s. World Carrot Day met het wortel receptenboekje van Eye Care Foundation. Het speciale receptenboekje: Because I Carrot is hier gratis te downloaden.

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Naast andere gezondheidsvoordelen speelt vitamine A een belangrijke rol voor het behoud van je ogen. Het ondersteunt het hoornvlies – de beschermende buitenste laag van het oog. Het vormt ook een onderdeel van het eiwit rhodopsine, dat het oog in staat stelt om te zien bij weinig licht.

Graag vieren we World Carrot Day (4 april) met het eten van wortels! Ons downloadable receptenboekje bevat vitamine A-rijke wortelrecepten afkomstig uit de landen waar onze stichting werkt aan betere oogzorg en het tegengaan van vermijdbare blindheid en slechtziendheid.

Het receptenboekje Because I Carrot bevat een selectie van veganistische en vegetarische wortel recepten uit Cambodja, Laos, Nepal, Vietnam, Tanzania en Nederland. Variërend van soepen tot hamburgers en cake. De recepten zijn gemakkelijk te maken en zijn zeer gevarieerd in smaak. Ze zijn ook leuk om samen met kinderen te maken en te eten!

Alle recepten komen van internationale (online) chefs, waaronder The Vegan Box, The Vegan Effect, Feel Good by Food. Het receptenboekje ‘Because I Carrot’ is helemaal gratis! Download het vandaag en geniet van de verschillende wortelsmaken van over de hele wereld. Deel jouw resultaten op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtags #BecauseICarrot #CarrotDay #EyeCareFoundation.

Eet smakelijk!